Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk. Het museum laat zien dat de Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning. Deze blokken turf werden in die tijd als brandstof gebruikt. Naast het leven op en aan de plassen geeft het museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in ‘grootmoeders tijd’. Het museum toont voorwerpen, foto’s, boeken, films en biedt een speurtocht voor de jeugd. Het museumgebouw zelf is een oude boerderij uit 1907.

Collectie Beunder
In het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht. De docent Cees Beunder (1938-2014) was als bevlogen amateurarcheoloog belangrijk voor de archeologie van Bodegraven. 

http://www.streekmuseumreeuwijk.nl/

In verband met het coronavirus kunnen veel van de fysieke kaasmarkten in Woerden en Gouda tot nader bericht geen doorgang vinden. In een aantal gevallen wordt gekeken naar een alternatieve invulling, houd onze social media in de gaten om daarvan op de hoogte te blijven.

We hopen u snel in goede gezondheid weer te kunnen begroeten op een van onze mooie markten! Laten we goed op elkaar en onszelf passen in deze onzekere tijd.

Namens de gemeente Woerden, Gouda, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk,

Cheesevalley

x