CHEESE VALLEY

Het gele goud. Zo noemen we het hier in de streek: onze Goudse kaas. De wereldberoemde, karakteristieke kaas in de vorm van een wiel, die tot wel 16 kilo kan wegen.

Goudse kaas is niet alleen vol van smaak, maar ook rijk aan historie. Eeuwenlang werden de kazen verhandeld in de stad waaraan ze hun naam danken: Gouda. Maar gemáákt, dat werden ze in de polders eromheen: Cheese Valley. Een oase van rust en ruimte te midden van de vier grootste steden van Nederland. Nog altijd wordt in dit oer-Hollandse landschap van grazende koeien, sloten en knotwilgen, kaas gemaakt van melk van eigen koeien. Van jonge kaas tot oude kaas, van kruidenkaas tot truffelkaas. De smaak varieert per boerderij en zelfs per seizoen.

Kom proeven van Cheese Valley!

DÉCOUVRIR

La Cheese Valley est située à un jet de pierre d’Amsterdam, Rotterdam, Utrecht et La Haye. Ce séjour est à combiner avec une escapade à la Kinderdijk ou au Keukenhof!

CALENDRIER

VOLLEDIGE AGENDA >>

Cheese Valley is een unieke combinatie van oud-Hollandse steden, dorpen en platteland. Waar altijd wel iets te doen is! Dus check de agenda regelmatig.

Marché fermier local
Tous les samedis de l'année, vous pourrez déguster les produits...
01 janvier 2019 - 31 décembre 2019
09:00 - 17:00
Koeiemart (marché aux bovins) de Woerden
Le Marché aux bovins de Woerden est une tradition qui...
23 octobre 2019
07:00 - 18:00