Gouda Cheese Awards
Datum/Tijd:
04 september 2020 | 16:00 - 17:30

De streek:

Wat is eigenlijk de lekkerste kaas van Nederland? En hoe wordt die gekeurd? Op 4 september 2020 is de spannende finale van de Gouda Cheese Awards 2020. En waar anders dan in Gouda? De Awards 2020 worden uitgereikt in twee categorieën: Gouda 48+ oud en Geitenkaas 50+ belegen. Welke merkkaas wint?

De ingezonden kazen zijn begin juli geproefd door consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek. Slechts drie finalisten per categorie gaan door naar de grote finale in Gouda. De kazen die doorgaan voor Goud, Zilver en Brons in de categorie Gouda 48+ Oud zijn: Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten, De Rotterdamsche Oude 01055 van Zijerveld en Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis. In de categorie Geitenkaas 50+ strijden Saantje belegen van Zijerveld, Amalthea Karakter van Amalthea en Nora belegen van Kaashandel Remijn om de titel ‘de lekkerste kaas van Nederland’.

Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. In de allernieuwste attractie van kaasstad Gouda, de Gouda Cheese Experience, proeven en keuren de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, culinair journaliste en kookboekenauteur Laura de Grave en kok Toby Tredgett (Chef’s Unlimited) de genomineerde kazen. De presentatie is in handen van een bekende BN’er. Wie dat is, wordt later bekendgemaakt.

Meeproeven en -stemmen?

Dit jaar kan er geen publiek bij de doorslaggevende keuring zijn, maar … je kunt wél thuis meedoen! Want de eerste 50 consumenten die zich aanmelden, mogen de kaasboorsels ophalen en thuis meeproeven!! De inschrijving gaat woensdag 12 augustus van start via www.goudacheeseawards.nl. Op die site is de finale te volgen via livestream.

 

Beeld: Lima Fotografie

Markt, Gouda, www.goudacheeseawards.nl

Kaart niet beschikbaar

In verband met het coronavirus kunnen veel van de fysieke kaasmarkten in Woerden en Gouda tot nader bericht geen doorgang vinden. In een aantal gevallen wordt gekeken naar een alternatieve invulling, houd onze social media in de gaten om daarvan op de hoogte te blijven.

We hopen u snel in goede gezondheid weer te kunnen begroeten op een van onze mooie markten! Laten we goed op elkaar en onszelf passen in deze onzekere tijd.

Namens de gemeente Woerden, Gouda, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk,

Cheesevalley

x